
Hozzávalók
● 1 fej jégsaláta
● 3 körte
● 2 fürt kék szőlő
● 10 deka gorgonzola sajt (vagy kéksajt, rokfort)
● 2 deka pirított dió
Az öntethez:
● 2 evőkanál mustár
● 0,5 deciolívaolaj
● 1 evőkanál méz
● 1 evőkanál borecet
● só
Elkészítése
Összekeverjük az öntet hozzávalóit. A salátát felcsíkozzuk, a körte magházát kivágjuk, húsát feldaraboljuk, és a salátához adjuk. A szőlőt, ha van türelmünk, magozzuk ki, de persze ez elhagyható. A szemeket a salátára szórjuk, és hozzáadjuk az apró kockákra vágott gorgonzola sajtot. Meglocsoljuk az öntettel és összekeverjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk egy kis pirított dióval.
● További Életforma-receptek itt!