Hozzávalók
● 40 deka hosszú szemű rizs
● 1 liter tej
● 4 deka vaj
● 15 deka cukor és még egy kevés a szóráshoz
● 6 nagy alma
● fél teáskanál őrölt fahéj
● fél liter hideg víz
● fél citrom leve
Elkészítése
A rizst egy lábosban vajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a tejjel. Fedő alatt nagyon ki lángon10-15 percig főzzük. A vége felé hozzáadjuk a cukrot is, majd még 10-15 percig lefedve állni hagyjuk.
Eközben az alma tetejét levágjuk úgy, hogy a kalapok épek maradjanak. Ezeket félretesszük. A magházakat kivájjuk. A vízből, a citromléből és cukorból limonádét kikeverünk, majd az almákat megfürdetjük benne, hogy megszívják magukat.
Kivajazunk egy nagy tűzálló tálat, és ebbe egymás mellé állítjuk a hagymákat, és rálocsoljuk a citromos, cukros levet. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg megpuhulnak, ez kb. 30-40 perc. Ekkor kivesszük a sütőből, és az almákat – még a tűzálló tálban - megtöltjük a tejberizzsel, és megszórjuk egy kis fahéjjal. Ezután az almákra rátesszük a kalapjukat, megszórjuk cukorral, és a sütőbe visszatolva 10 perc alatt pirosra sütjük.
● További Életforma-receptek itt!