Hozzávalók
● 1 csésze quinoa
● 3 csésze kókusz-, rizs- vagy
mandulatej
● 1/4 csésze víz
● 1/4 csésze nyírfa cukor
● fél rúd vanília
● csipet só
● egy csipetnyi fahéj
● néhány kockára vágott eper
● apróra vágott pisztácia
Elkészítése
A quinoát szűrőben öblítsük át hideg vízzel. A tejet, a vizet, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat egy közepes méretű lábosban keverjük össze, majd forraljuk fel. Ha fölforrt, keverjük bele a quinoát. Vegyük kicsire a lángot, és az edényt félig lefedve pároljuk körülbelül 30 percig, néhány percenként megkeverve. (Ha bőrösödik a teteje, semmi gond, keverjük tovább szorgalmasan!) Ha túl sűrűnek találjuk, még egy löttyintésnyi tejet adhatunk hozzá. Ha kész, merjük kis tálkákba. Tálaljuk kockára vágott eperrel (vagy más gyümölccsel) és pisztáciával.
De ha más méretű, színű, anyagú lábast szeretnél, biztosan találsz kedvedre valót az Életforma Shopban!
A quinoa mosásához pedig egy szép rozsdamentes acél szűrőt ajánlunk, 890 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!