Hozzávalók
● egy kilós karfiol
● egy hasonló súlyú kelkáposzta
● 40 deka darált pulykahús,
● 5 deka füstölt szalonna
● 10 deka reszelt sajt
● 2 tojás
● 1 fej vöröshagyma
● 2 deci tejföl
● fél evőkanál petrezselyemzöld
● só, őrölt bors, kakukkfű, zsálya ízlés szerint
Elkészítése
A rózsáira szedett karfiolt és a leveleire szedett kelt sós vízben ropogósra előfőzzük. A szalonnát felkockázzuk, egy lábosban kisütjük, majd a pörcöket kiszedjük. A hagymás összevágjuk, és a szalonnás zsiradékon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk, pirítjuk.
A kellevelek felével kibélelünk egy kivajazott tepsit, rárakjuk a karfiolrózsákat, majd a kész darált húst. Befedjük a maradék kellevelekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd leöntjük a tojásokkal elkevert tejföllel. Sütőben 20 percig készre sütjük.
● További Életforma-receptek itt!