Hozzávalók
● 2 deci natúr, zsírszegény joghurt
● 20 deka retek
● 8-10 deka pirított bacon vagy maradék füstölt hús
● 4 deka mustár
● 1 citrom leve
● 8 tojás
● snidling vagy újhagyma
● petrezselyemzöld
● bazsalikom
● só, bors
Elkészítése
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és kihűtjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk - az újhagymát karikára –, a retkeket pedig vékony csíkokra szeleteljük. A joghurthoz hozzákeverjük a citrom levét és a mustárt, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a zöldfűszereket és a retket. Végül 4 tojást durvára vágunk, és azt is az öntethez keverjük. A többi tojást cikkekre vágjuk, és ezekkel díszítjük a salátát, amelyet az apróra vágott baconnel vagy füstölt hússal is megszórunk. (Forrás: OÉTI)
● A tojásfőzéshez különféle kellékeket, többek között
tojásfőzőórákat is találhatsz
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hurendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!