Töltött sonka, pirított sajttal
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, másfél dl tejszín, másfél dl fehérbor, 1 tojás, 40 dkg főtt sonka (8 szelet), 8-10 dkg reszelt ementáli sajt, két kisebb paradicsom, só, bors, petrezselyem.
Elkészítés: A felszeletelt gombát rövid ideig vajban megpirítjuk, majd kivesszük belőle. Lisztet keverünk a zsiradékba, fehérborral és a tejszínnel felöntjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzákeverjük a gombát, és a tojást.
Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajtuk a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk. Megszórjuk sajttal, és az előmelegített sütő felső részébe helyezzük. Addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Frissen fogyasztjuk!
Ropogós saláta illik hozzá, fűszeres öntettel, - és barna kenyér.
Elkészítés: 20 perc
Sütés. 10 perc
1 adag 624 kalóriát tartalmaz
Jó étvágyat!