Hozzávalók:
- 1 nagy héjában főtt krumpli
- 10 dkg juhtúró
- 1 kk só
- 1 dl kefir
- 1/2 kk tört köménymag
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit, majd villával nyomkodd szét. Add hozzá a túrót, a kefirt, a köménymagport és a sót. Jól keverd össze, és kész. Különösen barna kenyérre kenve jönnek ki az ízek, de teheted bármilyen kenyérfélére hidegen és melegen egyaránt! Ha nagyon turbózni akarod, pici reszelt sajttal a tetején teszed a sütőbe! Igazi vendégváró csemege!
Krumplis-répás-tepsis
Ez egy végtelenül egyszerű, ám rendkívül laktató finomság. A legnehezebb része, hogy reszelni kell. Na, de mi itt a XXI. század elején nem reszelgetünk, hanem előkapjuk a robotgépet, és betoljuk a krumplikat és a répákat. Ja, és hogy emeljem a XXI. század fényét: nem is mosogatunk, hanem ezt a feladatot is rábízzuk a mosogatógépre! Na, akkor most már nincs más hátra, mint kinyúlni, és a forró, frissen kisült tepsis-répásból vágni egy szeletet – ajánlja Pammer Livi!