
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
2 adag vaníliás Scitec 100% Whey Protein
csipet só
½ kg túró
5 dkg eritrit
1 tasak Scitec Shake & Wait fehércsokis-kókuszos protein
25 dkg vegyes bogyós gyümölcs, pl. szeder és ribizli
4-5 evőkanál kókusztej
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, szitáld hozzá a 2 adag vaníliás proteint és óvatos mozdulatokkal forgasd össze. Oszlasd el egyenletesen a tepsiben, majd kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivéve borítsd egy kiterített konyharuhára, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. Nagyon ragad, de nem baj, ha egy kevés a papíron marad. Még így, melegen tekerd föl, és tedd félre hűlni.
Közben készítsd el a krémet: a túrót keverd össze a reszelt citromhéjjal, az eritrittel (vaníliásat is használhatsz, vagy vanília aromát) és a Shake & Waittel. Annyi kókusztejet adj hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény a massza, mert még szilárdulni fog.
A kihűlt piskótatekercset kend meg a túrós masszával, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt, és tekerd fel. Kb. egy órát hagyd állni a hűtőben és tálalhatod is!