Életforma.hu

GASZTRO

Túrótorta

Könnyű túrótorta, finom barackkal a tetején, de készíthetjük bármilyen más idénygyümölccsel. Az alapja piskóta, igazából ezzel van egy kevés munka, de minden fáradságot megér.

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

50 dkg túró

1 csomag Zselatin Fix

1 csomag habfixáló

1 csomag színtelen tortazselé

1 dl habtejszín

4 púpos evőkanál porcukor

vanília kivonat

1 nagy doboz barack konzerv

a citrom reszelt héja

piskóta:

2 tojás

7 dkg cukor

6 dkg liszt

1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A piskótához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, szilikon lapáttal könnyedén elvegyítjük a tojáskrémben, végül belecsorgatjuk az olajat. 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A piskóta aljáról a sütőpapírt lehántjuk, majd a piskótát visszatesszük a formába.

2. A habtejszínt egy kevés cukorral és a habfixálóval keményre verjük.

3. A túrót áttörjük, átpasszírozzuk, leturmixoljuk, kinek melyik eljárás szimpatikusabb, a lényeg, hogy a túró krémes legyen. Ezt a lépést legközelebb én se hagyom ki. A krémes túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vanília kivonatot, a Zselatin Fixet, a barack levéből fél decit, a reszelt citromhéjat, és egy fél apróra vágott barackot. Kikeverjük a túrókrémet, rásimítjuk a már kihűlt piskótára.

4. A túrókrém tetejére rakosgatjuk a felszeletelt barackokat.

5. Elkészítjük a tortazselét a csomagolásán előírt módon, felhasználva hozzá a barack konzerv levét, majd ráöntjük a tortára, betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Készíthetjük vajas-kekszes alappal is, szerintem  a könnyed túrókrémhez jobban illik egy habkönnyű piskóta alap.

Póréhagyma torta
Mindig jó, ha tartunk a hűtőben leveles tésztát, számtalan varázslatos ételt rittyenthetünk belőle igen rövid idő alatt. Választhatunk a friss tészta és a fagyasztott között, nyilván mindkettő jó, a frissel azonnal lehet dolgozni, viszont a mirelit hónapokig eltartható.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.