Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágd le az uborka két végét, és kóstold meg, nem keserű e? Ha rendben, hámozd meg, és tökgyalun vagy elektromos szeletelőn szeld vékony karikákra. Tedd mély tálba, reszeld rá a citrom héját, és add hozzá a porcukrot. Takard le, mehet a hűtőbe fél órára. Most adjuk hozzá a bort, és tálalásig mehet vissza a hűtőbe. Ha inni készülsz, szűrd le, add hozzá az ásványvizet, és kész. Frissítő, kissé kesernyés, de remek ital - a másnaposoknak is! Egészségedre!
Kapros-tejfölös uborkaleves
No, kérem, ismét egy olyan dolog amit már régóta őrizgetek a kis agyamban. Figyelgetem, ki, hogy készíti, szeretik-e a nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi… – írja Steffel Csaba. Az Őrülten Jó Ételek szerzője végre elkészítette saját variációját – természetesen saját értelmezésemben. Megpróbálta hidegen, melegen, és a végén azt mondta: EZ TUTI! …és végre egy leves ami ropogós!!!