Életforma.hu

GASZTRO

Ünnepeljünk jó minőségű hússal!

Az ünnepi időszakban mindannyiunk számára fontos a magas minőségű húsáruk, feldolgozott húskészítmények fogyasztása, hiszen az ünnepi asztalra mindig a legjobb ételeket szánjuk. A Pick Szeged Zrt. több mint 140 éves tapasztalata, minőség iránt elkötelezett munkavállalóinak szaktudása, környezetbarát, modern technológiát képviselő gyártósorai szavatolják, hogy a jó ételek jó minőségű alapanyagokból mindig ugyanazt az élményt nyújtsák a baráti és családi körben eltöltött étkezések során. 


Jó minőségű húsok beszerzése érdekében elsősorban magyar terméket válasszunk, illetve részesítsük előnyben a pultban kapható húsokat a védőgázas termékekkel szemben. A legfrissebb és legjobb minőségű árut a hentes szaküzletekben találjuk. A legjobb minőségű húsok színe az állat fajtájának megfelelő, meghatározza az állat neme, kora, fajtája, táplálkozása. Figyeljünk rá, hogy a hús ne legyen elszürkülve, ne legyen megbarnulva; világos és fénylő legyen. Csontos hús esetében a csont ne legyen elszíneződve, a szürke vagy fekete csont arra utal, hogy a hús régi. A hús minőségének megőrzésében rendkívül fontos a megfelelő tárolás: ne tartsuk a húst nylonzacskóban, mert így megromolhat; tányéron, alufóliával letakarva tegyük a hűtőszekrénybe a terméket. A hús minőségén sokat ront, ha előtte fagyasztva volt; lehetőleg mindig előhűtött áruból készítsük el az ünnepi fogásokat.

Az ünnepek táján jellemző a pulyka, mellfilé, sertés színhúsok, valamint a halak forgalmának növekedése. A tengeri halak kategóriájában az utóbbi években megfigyelhető a lazacfilé iránti kereslet emelkedése, ez viszonylag új trendként jelentkezik a piacon. A vörös húsok esetében a vesepecsenye a legkeresettebb az ünnepekkor, illetve jellemzően magyar szokás a kocsonya készítése, az ehhez felhasznált húsok forgalma decemberben és januárban is élénk. A nehezebb ételek fogyasztása szilveszterkor jelentős, amikor a bőrös malac, bőrös húsrészek és a szilveszteri malac iránti kereslet mutat növekedést; ezen kívül a hagyományos újévi ételnek számító töltött káposztához használt húsok is keresettek. A szilveszteri időszakban minimálisra csökken a hal és baromfi forgalma, a hidegkonyhai termékek iránti kereslet ellenben növekszik.

„A Pick „farmtól az asztalig” nyomkövető rendszere garantálja, a termékek ízletességük mellett tökéletesen megfelelnek a minőségi elvárásoknak, hiszen az előállítás kezdetétől, az alapanyagok kiválasztásától a termék asztalra kerüléséig minden egyes részletben és gyártási fázisban a legmagasabb szintű követelmények teljesülnek. A Bonafarm vállalatcsoport minden tagjánál, így a Pick-nél is folyamatos, a legújabb hazai és nemzetközi kutatási eredményekre épülő technológiai fejlesztés valósul meg, így a termékek a hazai piac mellett nemzetközi szinten is versenyképesek” – mondta el Szabó Andrea, a Pick Szeged Zrt. marketingigazgatója.


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.