
Hozzávalók:
- 4o deka háztartási keksz
- 1 l tej
- 5 tojás
- 17 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- 2 dl víz
- 1 dl rum
Elkészítés:
kevés tejjel simára keverjük az 5 tojás sárgáját az 5 kanál cukorral és az 5 kanál liszttel.
A többi tejet felforraljuk, és belekeverjük az imént összekevert tojásos krémet, majd keményre főzzük.Ez lesz a "sárga"krém.
Az 5 tojásfehérjét felverjük habnak 6 kanál cukorral. A másik 6 kanál cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk, és a felvert tojásfehérjéhez apránként, kevergetés közben hozzáadjuk.
A kekszeket előzőleg kevés rumba megáztatjuk, vagy meglocsoljuk. A tortaforma alját kibéleljük egy sor áztatott keksszel, rákenjük a sárga krémet, és rásimítjuk a főtt habot a torta tetejére és oldalára. tetszőlegesen díszítjük csokireszelékkel, gyümölcsökkel.

Ez a kevert is habos, bár a sütőt ehhez bizony be kellett kapcsolni! De nem bántuk meg! Kattints a receptre!