Hozzávalók:
- 500 g fehér spárga
- egy marék dió és kesudió
- 2 dl rizstejszín
- pici tisztított víz, kókuszolaj
- egy jó adag snidling (vagy metélőhagyma)
- só, frissen őrölt tarkabors, szerecsendió, fokhagyma, petrezselyem zöldje
- kb. 2 evőkanál barnarizs liszt
Elkészítése:
- A spárgát megpucolom, megmosom, majd feldarabolom.
- Pici kókuszvajon átforrósítom.
- Hozzászórom a diót (előrelátó háziasszonyok előző nap beáztathatják, ebben az esetben csak a turmixoláskor adjuk a spárgához), kis vizet öntök alá, és az egészet megpárolom.
- Ezután jöhet az apróra vágott zöldfűszer és az összes többi ízesítő, végül a rizstejszín. Ne sajnáljuk a fűszereket!
- Néhány percig rotyogtatom, majd besűrítem a liszttel.
- Kicsit hagyom hűlni, és utolsó lépésként az egészet összeturmixolom.
- Tetejére szintén szórhatunk snidlinget, zöldfűszereket!
Fél óra alatt kész! Kellemes falatozást hozzá!
Ne hagyjátok ki a spárgás rizottót sem, a receptet itt találod!
A Boszorkánykonyha további egészséges recptjeit itt olvashatod!