
Hozzávalók
● 2 deci búzadara
● 8 deci tej
● 3 tojás
● 6 evőkanál kristálycukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● kakaó, csoki, gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése
A tejben megfőzzük a búzadarát, éppen úgy, ahogy a közönséges tejbegríz esetében, csak cukor nélkül. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A masszát hozzákeverjük a még meleg tejbedarához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőkbe forgatjuk. Könnyű, habos állagú, kicsit madártej ízű krémet kapunk. Mélyebb tálkákba vagy kelyhekbe osztjuk, és kakaóval vagy csokidarabokkal díszítjük.
● A krémet szezonális gyümölcsdarabokkal is ízesíthetjük, ha jól bírja a gyomor a tej és a gyümölcs kettősét.
Az Életforma Shopban még sokféle konyhai mérleg van - asztali, fali, még kanálmérleg is –, de hát mérlegre nem csak a konyhában van szükség: találhatsz itt személy-, sőt bőröndmérleget is!
● További Életforma-receptek itt!