
Hozzávalók:
20 deka liszt
10 deka vaj
pici só
70 ml víz
10 deka szalonna
10 deka sonka
10 deka savanyú uborka
4 tojás
1 dl tejföl
Elkészítés:
Az uborkát, sonkát és a szalonnát felkockázzuk.
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, sózzuk majd a vízzel könnyen gyúrható tésztát készítünk.Egy kerek sütőformát kiolajozunk, majd a tésztával kibéleljük. A felkockázott hozzávalókat egyenletesen rárakjuk. A tojásokat kikeverjük a tejföllel és a tetejére öntjük. 2oo fokon sütjük kb 25-3o percig.
Tipp: A "masszát" tetszés szerint fel lehet tuningolni egy kis reszelt sajttal, borssal, fokhagymaporral.
Sonka maradékokból isteni palacsintát is süthetsz! Emlékszel a receptre? Még húsvét után ajánlottuk!