Hozzávalók:
- 1,5 dl narancs dzsúsz
- 4 cl lime dzsúsz
- 2 karika friss maracuja (magyarul golgotavirág)
- pár csepp levendula esszencia
Elkészítés:
Alaposan összetörjük a maracuja-szeleteket, majd hozzáöntjük a narancs dzsúszt, és jól összekeverjük. Egy kecses pohár aljába teszünk két jégkockát, és erre öntjük rá a keveréket. Végül hozzáadjuk a pár csepp levendula esszenciát. Díszíthetjük apró (ehető!) virággal!
Természetesen létezik az alkoholos változat is. A debreceni Ikon Étterem szommelier-je, Tatióczki Péter azt javasolja, hogy dobjuk fel az egészet még 4cl vodkával! Úgy is ízleni fog, ha a szereted a koktélokat! És éljen az 50. Debreceni Virágkarnevál!
Dinnyés koktél!
Nemcsak a nyári hőségben, de egy naplementés este hangulatához is remekül illik ez a házilag is elkészíthető koktél. Kizárólag friss gyümölcsöket használtunk, elsősorban görögdinnyét. Már a látványa is csábító! Itt nézd meg!