Jávorszarvas máj, hideg rénszarvasleves, medvesült, áfonyakrém - csak néhány érdekesség a svéd étlapokról. Természetesen a fehérjedús halételek is szerepelnek mindenféle formában, ezek megkóstolása is kötelező annak, aki Svédországban jár. Ezt a nagyon egyszerű lazacos finomságot azonban mi is elkészíthetjük itthon.

Hozzávalók:
2 evőkanál vörös áfonya
2 evőkanál finomra reszelt torma
2 evőkanál aprított kapor
6-8 szelet enyhén füstölt lazac1 kis fej lila hagyma
1,5 dl habtejszín
6-8 kaporlevélke
Elkészítés:
A habtejszínt összekeverjük a vörös áfonyával, a tormával( friss helyett, lehet üveges ecetes torma is), és az apróra vágott kaporral. Az így kapott masszát elosztva egyenletesen rákenjük a lazacszeletekre, és óvatosan feltekerjük. A lila hagymát karikára vágjuk, és a megtöltött lazacszeletekre tesszük díszítésül, miként a kaporlevélkéket is. Pirítóssal tálaljuk!
Tipp: a vörös áfonyát konzervvel is helyettesíthetjük.