Hozzávalók:
10 dkg apróra vágott dió
17 dkg vaj
21 dkg világos nádcukor
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
26 dkg zabpehely
1 bögre aszalt áfonya
Elkészítés:
A vajat habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a tojást és a vanília kivonatot, majd az összekevert száraz anyagokat. Ha nem akarna összeállni, öntsünk hozzá egy kevés tejet. Egy sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal halmokat rakosgatunk a tésztából, és 180 fokos sütőben készre sütjük a kekszeket. Amilyen rémesen egyszerű a recept, a végeredmény annál finomabb.
Diós puszedli
Itt egy másik recept, egy diós, amivel szintén degeszre tömhetjük a kekszes dobozunkat, hogy mindig legyen vésztartalék.