Hozzávalók 12 darabhoz:
24 dkg rétesliszt
1,5 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg barna cukor
2 db meghámozott, apróra vágott alma
1 tojás
2 dl tej
4 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a cukrot és z almát összekeverjük. A tojásokat a tejjel és a vajjal simára keverjük, majd a száraz hozzávalókkal eldolgozzuk. A muffin sütő mélyedéseit kétharmadig töltjük a masszával, 20 perc alatt 200 fokon megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Almafánk
Egy kiadós, tápláló leves, mondjuk gulyásleves után második fogásként már csak egy kis tésztafélét kívánunk. Erre is kitűnő az almafánk. Nagyétkűeknek hús után, desszertként is könnyen lecsúszik.