Hozzávalók:
- 3-4 fej zeller
- salátalé
Elkészítés:
Pucold meg a zellert, vágd karikára, majd sós, ecetes vízben főzd majdnem puhára. Fontos, hogy még a karikák roppanjanak a fogad alatt! Szűrd le egy üvegbe, és öntsd le gyengén ecetes salátalével. Figyelj rá, hogy a zellerkarikák ebben hűljenek ki, mert úgy az igazi! Tedd hűtőbe. Ha igazán csodás elismerést szeretnél, tálalás előtt vágd csíkokra! Nem marad el az elismerés!
Egy másik salátám bébicéklából
Kicsi korom óta imádom a céklát. Ilyen kicsivel viszont még nem volt dolgom. Kedvenc bizöldségesem adott hozzá ötletet is. Ha még pikánsabbat szeretnél, akkor úgy hámozd meg, hogy a gyökérzet vége rajta maradjon. Felkarikázni sem kell, mert olyan kicsi, hogy pár óra alatt úgy is átjárja a salátalé. …És jól mutat az asztalon egy ilyen vicces saláta.