
Hozzávalók:
zellerszár
félzsíros túró
néhány kanál joghurt vagy tejföl
2-3 szál újhagyma
kápia paprika
só, bors
saláta a tálaláshoz
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a tejföllel - ne legyen nagyon híg a massza! -, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A megmosott, feldarabolt zellerszárakba töltjük a krémet, díszítjük apróra vágott kápiával, a hagyma zöld szárával, salátával megágyazunk neki.
Lehet mellé enni krékert is, bár akkor már kevésbé érvényesül a diétás jelleg.
Burgonyasaláta csodás lila hagymával
Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! (Nem véletlen! A férjem kereskedelmi hajón volt tengerész, és annyi rizst szállított, hogy ma gyakorlatilag rá se tud nézni!) Ezt a salit mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges!