Hozzávalók
● 1 doboz eredeti
lasagne-tészta
● 3 zsenge cukkíni
● 2 padlizsán
● 2 szál póréhagyma
● 40 deka gomba
● 4-5 darab paradicsom
● 20 deka vaj
● 10 deka liszt
● 8 deci tej
● 1 csokor bazsalikom
● 3 gerezd fokhagyma
● 40 deka reszelt mozzarella sajt
● só, bors.
Elkészítése
A zöldségeket felszeleteljük, és olajon megpirítjuk, pároljuk. A paradicsomot feldaraboljuk, felfőzzük a bazsalikommal és aprított (zúzott) fokhagymával. Besamelmártást készítünk -vajból, lisztből, tejből –, majd a lasagne-lapokat tepsibe helyezzük, erre rátesszük a zöldségeket, meglocsoljuk a paradicsom mártással és a besamellel. Ugyanígy rétegezünk háromszor, négyszer, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tésztalapok kerülnek, erre reszelt sajtot szórunk, és sütőben 180 fokon 40-45 percig alatt készre sütjük.
De ha nem ez az, amire éppen vágysz, akkor nézz körül az Életforma Shopban, és tájékozódhatsz arról is, hogy milyen más serpenyők és lábosok közül választhatsz még!
● További Életforma-receptek itt!