Életforma.hu


Kapros-túrós zöldbabpite

Kapros-túrós zöldbabpite 

Pitét nemcsak édesen, de sósan, sőt zöldségesen is lehet készíteni. Íme egy nagyszerű példa arra, hogy a túró, a zöldbab és a kapor milyen remekművet alkothat együtt. Így talán még a gyerekek is szívesebben megeszik a zöldbabot, mint főzelék formájában.
Fokhagymás tökfánk

Fokhagymás tökfánk 

A tök igazán sokoldalú zöldség, a megszokott főzeléken kívül roston sütve, rántva, töltve egyaránt finom. Mint ahogyan fánkként, vagy akinek jobban tetszik, lángosként is kiváló!
Cukkinis-póréhagymás spagetti

Cukkinis-póréhagymás spagetti 

A tészta ezerarcú, mindig jó, és azért is fantasztikus, mert nincs olyan feltét, szósz vagy akármi, amihez ne tudna igazi alázattal alkalmazkodni, sőt, valami pluszt is hozzátenni. Ez a recept is ilyen, rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon finom.
Mediterrán tepsis zöldség

Mediterrán tepsis zöldség 

Ez a sült zöldség köretként kiváló - elsősorban roston készített húsokhoz ajánljuk –, de főételként is megállja a helyét, hiszen igazán gazdag, összetevőkben és ízekben egyaránt. Ráadásul nemcsak finom, hanem egészséges is!
Sajtos-rizses-répás fasírt - egyszerű, egészséges és finom

Sajtos-rizses-répás fasírt - egyszerű, egészséges és finom 

Ez a zöldségpogácsa még a húsból készült fasírtok kedvelői számára is kellemes lehet, a húst kerülőknek pedig egyenesen a kedvencükké válhat. Ízes és kellemesen könnyű, körítés nélkül pedig akár remek előétel is lehet, ha apróbbra formázzuk.
Ratatouille, a mediterrán lecsó

Ratatouille, a mediterrán lecsó 

Az egyik legnépszerűbb nyári étel, a lecsó, számtalan formában elkészíthető. Most egy olyan receptet ajánlunk, amely kicsit más, mint amit itthon készítünk, vagy tőlünk kicsit délebbre is ismernek. A mediterrán vagy francia lecsó ugyanúgy hagymából, paprikából és paradicsomból készül, mint a miénk, de az arányok másmilyenek. Meg persze van még két összetevője, ami jellegzetessé teszi: a padlizsán és a cukkini.
Zöldséges lasagne - felsőfokon!

Zöldséges lasagne - felsőfokon! 

Az olasz rakott tésztának szinte minden variációja nagyon finom, de ha vannak fokozatok, akkor ez a változat a legfelsőbbek egyikén foglal helyet. A sokféle zöldség itt olyan harmóniában van egymással, hogy mondhatni új minőséget hoz létre. Derítsd fel, milyet!  
Újhagymás-gombás karfiol kis kurkumával

Újhagymás-gombás karfiol kis kurkumával 

Itt a hagymák szezonja, így az újhagymáé is, ami tele van B1-, B2- és C-vitaminnal meg rengeteg ásványi anyaggal. Nagyon hatásosan előzi meg az érelmeszesedést, és segíti az emésztést is. Igazán friss és nem hagyományos ételt készítettünk vele!