Hozzávalók
● 1 kiló reszelt tök
● 8 gerezd fokhagyma
● 2 tojás
● 1 csomag kapor
● teljes őrlésű liszt
● olaj a sütéshez
Elkészítése
A tököt ízlés szerint sózzuk, a finomra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd összekeverjük a tojásokkal. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű tésztát kapjunk, majd alaposan összedolgozzuk. Kerek lepényeket formázunk, vagy kanállal fánkokat szaggatunk belőle, és forró olajban mindkét oldalukon ropogós pirosra sütünk.
● Önmagában is finom, mondjuk uzsonnára, tejföllel is ehetjük, és köretként is adhatjuk sültekhez, de szaftosabb húsokhoz is illik.
Az Életforma Shopban persze még sokféle méretben és színben találhatsz serpenyőt, még duplát is! Alumínium, acél, kerámia… Lehet válogatni!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!