Hozzávalók
● 50 deka burgonya
● 40 deka kápia paprika
● 20 deka csiperkegomba
● 15 deka koktélparadicsom
● 10 deka feta sajt
● 1 vöröshagyma
● 8 gerezd fokhagyma
● olívaolaj
● kakukkfő, rozmaring, oregánó, majoránna
● csípős pirospaprikapor
● só, bors
Elkészítése
Egy serpenyőben a hámozott és felkarikázott burgonyát olívaolajjal bőven meglocsolva megfuttatjuk. A kápiákat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd a krumpli mellé tesszük a serpenyőbe. Bőven megszórjuk a zöldfűszerekkel, összepirítjuk, majd az egészet az olajjal együtt tűzálló tálba borítjuk. A paradicsomot és a gombát negyedeljük, a vöröshagymát felkarikázzuk, fetát kockákra vágjuk, és az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel együtt a burgonyához és a paprikához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd az egészet kicsit átforgatjuk, hogy a fűszerek és az olívaolaj minden hozzávalót átjárjon. A zöldségtálat 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt (amíg a burgonya megpuhul), időnként megkevergetve készre sütjük.
● Vöröshagyma helyett lila hagymát is használhatunk, és aki szereti, olívabogyóval is dúsíthatja a zöldségtálat. Az olívát adhatjuk mellé is.
Aki pedig szereti megadni a módját a borivásnak, annak egy szép boros szettet ajánlunk. A dekoratív tárolódobozban van egy bortartó, egy cseppfogó gyűrű, egy kitöltő, egy dugóhúzó, egy csomagolásbontó, két dugó és egy hőmérő. Az ára 7.990 forint.
Borozáshoz még sok más egyéb dolgot is találhatsz az Életforma Shopban!
● További Életforma-receptek itt!