Hozzávalók
● 15 deka rizs
● 15 deka sajt
● 2 egész répa
● 2 nagy fej vöröshagyma
● 3 gerezd fokhagyma
● 1 zöldségleves-kocka
● só, bors, kurkuma, petrezselyem
● zsemlemorzsa
Elkészítése
A száraz rizst egy kanál margarinon futassuk meg, amíg egy-egy szem egészen enyhén meg nem pirul, majd öntsük fel pontosan a rizs mennyiségéhez képest 1,5–2-szeres mennyiségű vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát, és szórjuk meg egy csipetnyi kurkumával. Ezután a legkisebb lángon, lefedve, kavarás nélkül fűzzük körülbelül 10 percig, amíg a rizs közé villával benyúlva már csak egészen kevés vizet látunk rotyogni az alján. Akkor jó, ha a rizs nem teljesen puha, de már egy kicsit ragadós.
Közben reszeljük le a sajtot és a répát, kockázzuk apróra a hagymát, majd mindezeket keverjük hozzá a rizshez. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az összetört fokhagymát is. Ha a keverék túl folyós, gyúrjunk hozzá annyi morzsát, amíg az állaga megfelelő nem lesz. Forró olajban kisütjük, de nem kell túlsütni, csak mindkét oldala piruljon meg. Salátával, töldfélékkel, burgonyapürével, vajas vagy majonézes főtt krumplival is tálalhatjuk.
● Tehetünk a fasírtmasszába egy kiskanálnyi pirospaprikát, így szebb lesz a színe.
Persze az Életforma Shopban nagyon sok másféle reszelőt is találhatsz a multifunkcióstól az egészen specializáltakig.
● További Életforma-receptek itt!