Hozzávalók
● 30 deka liszt
● 6 tojás
● 20 deka vaj vagy margarin
● 25 deka túró
● 50 deka zöldbab
● 5 deka zsemlemorzsa
● 1-2 szál zellerzöld
● 1 csokor kapor
● 5 deka sajt
● só
Elkészítése
A vajbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk (éppen úgy, min ahogy levesbe, főzelékbe szoktuk), és zellerzölddel ízesített sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A tojássárgákat habosra keverjük a vaj (vagy margarin) felével, az apróra vágott kaporral, majd összekeverjük az áttört túróval , a liszttel, a zsemlemorzsával, és megsózzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
A zsiradék másik felével kikenünk egy közepes tepsit, ráöntjük a tésztamasszát, a tetejét egyenletesen megszórjuk a zöldbabbal, és nem túl forró sütőben szép pirosra sütjük. Mielőtt felszeleteljük, rászórjuk a reszelt sajtot, és öt percig állni hagyjuk, hogy ráolvadjon. Melegen tálaljuk.
● Ízlés szerint tejfölt is adhatunk mellé.
Így hát most egy kerámiabevonatos tepsit ajánlunk, amiben nem ragad oda a tészta, mellé pedig egy praktikus sajtreszelőt, amelynek tartálya is van. A serpenyő 3.592 forintba kerül. a reszelő ára pedig 2.190 forint.
Az Életforma Shopban pedig most igazán érdemes vásárolni, számos akciós akciós termék közül választhatsz. Az akció szeptember 4-éig, illetve a készlet erejéig tart.
● További Életforma-receptek itt!