Életforma.hu

STÍLUS

Mennyire ért a főzéshez? Tesztelje magát!

Hogyan kell jól tésztát főzni és melyik chili a legerősebb? Tesztelje magát, és megtudhatja, Ön valóban a konyha tündére, vagy csak azt hiszi magáról.

1. A thai konyha milyen fűszerből használ sokat?

a) halszósz és lime
b) curry
c) szójaszósz és wasabi

2. Melyik hozzávaló jellemző az Ezersziget-öntetre?

a) joghurt és mustár
b) sűrített paradicsom és paprika
c) friss zöldfűszerek és fokhagyma

3. Melyik chili a legerősebb?

a) Anaheim
b) Jalapeno
c) Cayenne

4. Mit nem teszünk egy klasszikus bolognaiba?

a) zeller
b) bazsalikom
c) vörösbor

5. Mi a ribizli és az áfonya testvére?

a) dinnye
b) bodza
c) eper

6. A tésztát így kell főzni:

a) olajat kell tenni a vízbe, hogy ne ragadjon össze
b) le kell mosni hideg vízzel, mert akkor jobban rátapad a szósz
c) sok sóval kell főzni, literenként legalább egy teáskanálnyit kell tenni a vízbe

7. Milyen saláta kell a Cézár salátába?

a) rucola
b) madársaláta
c) római saláta

8. Mit jelent a 'julienne'?

a) egy szép edény
b) egy francia desszertkülönlegesség
c) nagyon finomra csíkokra vágott zöldség

9. Mi a dinsztelés?

a) párolás kevés zsiradékkal
b) sütés
c) tartósítás

10. Honnan származik a wok?

a) Alaszka
b) Afrika
c) Ázsia

 

Megfejtés:

1. a)

2. b)

3. c)

4. b)

5. a)

6. c)

7. c)

8. c)

9. a)

10. c)


A Mom fazonú, bő szárú, vagy talán a skinny farmernadrág áll hozzád közelebb? Trendi farmerek minden alkalomra.

A Mom fazonú, bő szárú, vagy talán a skinny farmernadrág áll hozzád közelebb? Trendi farmerek minden alkalomra. 

A farmer évek óta minden női ruhatár egyik legstabilabb alapdarabja, de a fazonok a trendekkel együtt folyamatosan változnak.
Miért alapvető fontosságúak a minőségi papucsok az otthoni kényelemhez?

Miért alapvető fontosságúak a minőségi papucsok az otthoni kényelemhez? 

Otthonunk a nyugalom szigete, ahol a pihenés és a regenerálódás mindig a középpontba kerül.
Férfi alsóneműk útvesztőjében: mi a legjobb választás?

Férfi alsóneműk útvesztőjében: mi a legjobb választás? 

Az alsónemű választása nem olyan egyszerű feladat, mint elsőre tűnhet.
Stílusos tavasz – női dzsekik a melegebb napokra

Stílusos tavasz – női dzsekik a melegebb napokra 

A tavasz az az időszak, amikor a ruhatár természetes módon a könnyedebb fazonok és az univerzálisabb megoldások felé fordul.
Minőségi konyha hosszú távra: mire ne sajnáljuk a pénzt?

Minőségi konyha hosszú távra: mire ne sajnáljuk a pénzt? 

A konyha felújítása minden esetben nagy döntésekkel jár.
Az otthon eleganciája: kárpitos székek minden stílushoz

Az otthon eleganciája: kárpitos székek minden stílushoz 

A mai, gyors tempójú világban, ahol a funkcionalitás került előtérbe, mégis van lehetőségünk arra, hogy lakásunkat egyedivé tegyük. A kárpitos székek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy otthonunkat eleganciával és kényelemmel ruházzuk fel. Egy finoman kiválasztott kárpitozott szék különleges hangulatot kölcsönözhet bármelyik helyiségnek, és otthonossá varázsolja azt.
Hogyan válassz futballcipőt a foci iránt érdeklődő gyerekeknek?

Hogyan válassz futballcipőt a foci iránt érdeklődő gyerekeknek? 

Mindannyian ismerjük azt a büszke érzést, amikor gyermekünk valamilyen új szenvedély iránt lelkesedik.
A természet belső tereinek varázsa: szobanövények a mindennapokban

A természet belső tereinek varázsa: szobanövények a mindennapokban 

Talán nem is gondoltál még bele, de életünk 90%-át épületekben töltjük, miközben az ember mélyen vonzódik a zöld természethez.
De mit kezdjünk a falakkal? Lakberendezési tippek fal dekorációra

De mit kezdjünk a falakkal? Lakberendezési tippek fal dekorációra 

Az egész életünkben végig nagy szerepet játszanak a színek. Elég rápillantanunk egy adott tárgy vagy a körülöttünk lévő növények színére, máris hatással vannak ránk érzelmileg.
A színek és formák titkos szerepe a mindennapi közérzetedben

A színek és formák titkos szerepe a mindennapi közérzetedben 

Talán észre sem veszed, milyen erősen hatnak rád a terek, amelyekben nap mint nap megfordulsz.