Életforma.hu


Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ?

Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ? 

A megfejtés ölég számos, de egyszerű: 1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma. Az eredmény hús, köret, ragu tehát: 3. Ez Steffel Csaba egyik új receptje!
Bambi bédi

Bambi bédi 

Mától már megnézheted a Fővárosi Állat- és Növénykert legkisebb gyermekét, a szerdán hajnalban született kiselefántot. A borjút azért nem egész nap, hanem "csak" délelőtt 10-től délután 2-ig láthatod! A kicsi egészséges, rendesen táplálkozik, és már az is kiderült róla, hogy kisfiú. A nevéről szavazhatsz!
Osso bucco, a lyukas csont

Osso bucco, a lyukas csont 

Sok receptet megnéztem a hazai és a külföldi oldalakon, és arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy olyan tradicionális étel, ami az idők során rengeteg változáson ment át, amit tájegységenként és családonként is eltérően főznek. 
Borjúpörkölt sós, kapros túrógombóccal

Borjúpörkölt sós, kapros túrógombóccal 

A gyenge borjúhús a rezgős kapros, sós túrógombóccal igazi ínyencség. Igaz, hogy borjúhúshoz nem túl könnyű hozzájutni, de ha találkozunk vele mégis a hentesnél, ne hagyjuk ki a lehetőséget!
Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással

Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással 

Bőven este hét után ülnek le a bajorok megszokott kiskocsmáikban, hogy egy finom vacsorával tegyenek pontot a nap végére. A fogások nagyon tartalmasak! Ezt a fogást Dasingban, az egyik helyi fogadóban kóstoltam. Nem először jártam ott, akkor a kemencés sült csülök kápráztatott el! Most sem csalódtam!
Zöldséges borjúragu - Kovács György receptje

Zöldséges borjúragu - Kovács György receptje 

Borjúragu receptet kaptunk Kovács Györgytől, és ez az étel nagyon finomnak tűnik. Borjúhús hiányában nyugodtan készíthetjük marhából.

A jó öreg Cordon Bleu, ahogy Márti barátai szeretik 

Lehet borjúból, csirkemellből, pulykából is készíteni ezt finomságot. A lényeg, hogy ez egy sajttal, sonkával töltött rántott hús. Bármennyire is szeretjük mi, magyarok a panírozott enni valókat, ezt sem mi találtuk ki, hanem egy francia szakácsnő az udvarban. A legenda szerint a Napkirálynak annyira ízlett, hogy kék szalaggal jutalmazta a derék asszonyt. Annak idején ez volt a Michelin-csillag! Ezt a finomságot a pápai Villa Classicában kóstoltam!

Márti citromos borjú bécsije 

Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!    
Márti borjúoldalasa sörrel, szegfűszeggel

Márti borjúoldalasa sörrel, szegfűszeggel 

Nálunk az oldalas minden szerepkörben jól teljesít! Most egy olyan receptet kaptok, amelyik tényleg párját ritkítja. Ezúttal itt a kiváló borjúoldalas, ami a csontjával sül. Hát még, ha az kap egy kis sört! Ámulat, milyen rendkívül ízletes fogás!
Beváltotta az új tenyészhím a hozzá fűzött reményeket

Beváltotta az új tenyészhím a hozzá fűzött reményeket 

Két indiai antilop borjú is született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Természetesen két különböző anyától, Bambitól és Bodzától, hiszen a legtöbb antilop ellésenként csak egyetlen utódot szokott a világra hozni. Bodzának a mostani az első borja, Bambinak azonban már a kilencedik. A gyermekáldás egyben az is jelenti, hogy Enzo, a tavaly érkezett új hím beváltotta a hozzá fűzött reményeket - tájékoztatott Hanga Zoltán, az intézet szóvivője.