Borjú cikkek

Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ?
A megfejtés ölég számos, de egyszerű: 1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma. Az eredmény hús, köret, ragu tehát: 3. Ez Steffel Csaba egyik új receptje!

Bambi bédi
Mától már megnézheted a Fővárosi Állat- és Növénykert legkisebb gyermekét, a szerdán hajnalban született kiselefántot. A borjút azért nem egész nap, hanem "csak" délelőtt 10-től délután 2-ig láthatod! A kicsi egészséges, rendesen táplálkozik, és már az is kiderült róla, hogy kisfiú. A nevéről szavazhatsz!

Osso bucco, a lyukas csont
Sok receptet megnéztem a hazai és a külföldi oldalakon, és arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy olyan tradicionális étel, ami az idők során rengeteg változáson ment át, amit tájegységenként és családonként is eltérően főznek.

Borjúpörkölt sós, kapros túrógombóccal
A gyenge borjúhús a rezgős kapros, sós túrógombóccal igazi ínyencség. Igaz, hogy borjúhúshoz nem túl könnyű hozzájutni, de ha találkozunk vele mégis a hentesnél, ne hagyjuk ki a lehetőséget!

Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással
Bőven este hét után ülnek le a bajorok megszokott kiskocsmáikban, hogy egy finom vacsorával tegyenek pontot a nap végére. A fogások nagyon tartalmasak! Ezt a fogást Dasingban, az egyik helyi fogadóban kóstoltam. Nem először jártam ott, akkor a kemencés sült csülök kápráztatott el! Most sem csalódtam!

Zöldséges borjúragu - Kovács György receptje
Borjúragu receptet kaptunk Kovács Györgytől, és ez az étel nagyon finomnak tűnik. Borjúhús hiányában nyugodtan készíthetjük marhából.
A jó öreg Cordon Bleu, ahogy Márti barátai szeretik
Lehet borjúból, csirkemellből, pulykából is készíteni ezt finomságot. A lényeg, hogy ez egy sajttal, sonkával töltött rántott hús. Bármennyire is szeretjük mi, magyarok a panírozott enni valókat, ezt sem mi találtuk ki, hanem egy francia szakácsnő az udvarban. A legenda szerint a Napkirálynak annyira ízlett, hogy kék szalaggal jutalmazta a derék asszonyt. Annak idején ez volt a Michelin-csillag! Ezt a finomságot a pápai Villa Classicában kóstoltam!
Márti citromos borjú bécsije
Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!

Márti borjúoldalasa sörrel, szegfűszeggel
Nálunk az oldalas minden szerepkörben jól teljesít! Most egy olyan receptet kaptok, amelyik tényleg párját ritkítja. Ezúttal itt a kiváló borjúoldalas, ami a csontjával sül. Hát még, ha az kap egy kis sört! Ámulat, milyen rendkívül ízletes fogás!

Beváltotta az új tenyészhím a hozzá fűzött reményeket
Két indiai antilop borjú is született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Természetesen két különböző anyától, Bambitól és Bodzától, hiszen a legtöbb antilop ellésenként csak egyetlen utódot szokott a világra hozni. Bodzának a mostani az első borja, Bambinak azonban már a kilencedik. A gyermekáldás egyben az is jelenti, hogy Enzo, a tavaly érkezett új hím beváltotta a hozzá fűzött reményeket - tájékoztatott Hanga Zoltán, az intézet szóvivője.