Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 vastagabb szelet borjúhús
- 4 vékony szelet ementáli sajt
- 4 szelet prágai sonka
- ízlés szerint só, bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Klopfold ki a hússzeleteket, gyengén sózd, borsozd. A sonkáról vágd le a zsíros részt, és minden szelet hús felére tegyél egyet. Erre fektesd rá a sajtot, majd az egészet hajtsd ketté. Hústűvel vagy fából készült fogpiszkálóval tűzd össze, hogy sehol ne nyíljon szét, majd a szokott módon panírozd be. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy ne bukkanjon ki a sajt belőle, akkor az összetűzött részt panírozd be újra! Forró olajban süsd szép pirosra! Tálaláshoz vágd 2-3 részre! Szórj rá még egy kis reszelt sajtot.
Van egy barátom, aki imádja ezt a fogást, de mert cukros, csak ritkán engedi meg magának ezt a kulináris élvezetet.Ezért neki mindig salátaágyon készítem ezt a finomságot!