Eritrit cikkek

Epres, fehér csokis, kókuszos poharas krém málnazselével
Ugye szilveszterkor sem szeretnél állandóan kalóriákat számolni? Ma már gyártanak olyan élelmiszerporokat, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A most következő ünnepi recept például könnyen elkészíthető, ötletes, és Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlja figyelmetekbe!

Túrógombóc zabpehellyel
Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek kerülniük kell a fehér lisztet, darát, de egy kis leleménnyel azok is lecserélhetők okos szénhidrátokra.

Zabpehely palacsinta eper raguval
A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a vízoldékony rostokat. Ezek a rostok lehetővé teszik, hogy a glukóz csak lassan jusson a véráramba, ami szintén pozitívum.

Francia almás hajtott pite
Elterjedése és népszerűsége részben egyszerű és gyors tésztájának köszönhető, amire dobálunk tölteléknek ezt azt, kisütjük és már kész is.

Diétás túrós pite
Gondolnád, hogy egy pite akkor is lehet nagyon finom, ha nem finomított fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű tönköly lisztből van? Kata megmutatja, hogy nagyon is lehet finom az egészséges változat is.

Palacsinta amaránt lisztből
Az amaránt rendszeres fogyasztása hasznos lehet a csontritkulás megelőzésében, Fehérje-, aminosav-, vastartalma révén a vegetáriánusok étrendjének alapvető kiegészítője lehet, segítségével ezen tápanyagok hiánya is hatékonyabban megelőzhető.

Nő a cukrot helyettesítő édesítőszerek elfogadottsága
A hazai felnőtt lakosságnak már kétharmada fogyaszt valamilyen édesítőszert – derült ki a Szinapszis, friss, reprezentatív kutatásából. Az édesítőszerek ismertségének és népszerűségének növekedése elsősorban az italoknak köszönhető, hiszen ezekben használjuk főképp, az ételek ízesítésére egyelőre még kevésbé.

Minden, amit tudnod kell az édesítőszerekről
Szerencsére ma már sokféle édesítőszerrel lehet helyettesíteni a cukrot, viszont van néhány tulajdonságuk, amelyeket érdemes szem előtt tartani ételkészítéskor. Egyénenként eltérő, hogy melyik használata válik be leginkább, így érdemes kísérletezgetni velük, kitapasztalni, hogy melyik illik a saját ízlésünkhöz leginkább. Mutatjuk a választékot!

Tudj meg többet a cukoralkoholokról! Remek cukorhelyettesítók!
Sokan - cukorbetegségben, inzulinrezisztenciában szenvedők vagy az egészséges életmód hívei - igyekeznek a cukrot mással helyettesíteni. Remek alternatívát kínálnak számukra az úgynevezett cukoralkoholok. De mik ezek, és milyen előnyeik, hátrányaik vannak?