Hozzávalók

1 bögre (kb.18 dkg) amarántliszt
3 tojás
2 dl növényi tej / növényi tejszín
1 evőkanál (2 dkg) eritritol (el is maradhat)
1 csipet só
körülbelül 1.5 dl víz
kókuszzsír / olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A hozzávalókat - a víz kivételével - alaposan keverjük össze (mi keverőgéppel kevertük). Sűrű palacsintatésztát kapunk, amit vízzel hígítunk tovább. Óvatosan, apránként adagoljuk a vizet, amíg a hagyományos palacsintával megegyező sűrűségű tésztát kapunk.
2. Tegyük félre és legalább fél órát parkoltassuk, pihentessük. Ha azt tapasztaljuk, hogy az állás alatt sűrűsödött, hígítsuk tovább vízzel / növényi tejjel.
3. A hagyományos palacsintákhoz hasonlóan süssük ki serpenyőben.
Amerikai palacsinta
1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.