Tészta:
25-30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tojás
5 dkg vaj a tésztához + egy kevés a tepsi kivajazásához
2-3 evőkanál tejöl
eritrit
fél csomag sütőpor
Töltelék:
50 dkg zsírszegény túró
1 pohár tejföl
20 g zabkorpa
1 citrom héja
1 mokkáskanál vanília kivonat
Tálaláshoz: porrá tört eritrit
Így fogj hozzá:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és félre teszem, amíg elkészítem a tölteléket. A töltelékhez a túrót egy szűrőn áttöröm, ízlés szerint édesítem, belekeverem a többi hozzávalót is. Én ezt most nem csináltam túl édesre, mert szándékosan reggelire készítettem.
A tésztát két egyenlő részre osztom, kinyújtom az egyik felét, kivajazott, kilisztezett sütőedénybe rakom (20 x 30 cm méretű szögletes tepsit használtam). Ráöntöm a túrótölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtom ugyanekkora méretűre, ráhelyezem, megszurkálom, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. A tetejét tojással megkenem, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percet sütöm.
Tálaláskor porrá tört eritrittel megszórom.
Remekül fagyasztható, így készülhetsz vele előre is, még jó pár reggeli meg van oldva ezzel.
A tepsi sütit 12 egyenlő kockára vágtam, egy kocka szénhidráttartalma 17 g