Francia recept cikkek

Sonkás-tormás quiche (akár maradékból)
Maradt valami a húsvéti sonkából? Nehogy kidobd! Számtalan finomság készülhet még belőle - például ez a franciás pite. De ha minden elfogyott, érdemes beszerezni a hozzávalókat! Kiváló vendégváró vagy finom vacsora csak úgy magunknak is.

Elzászi káposztás kacsa
A savanyú káposzta nem csak magyaros ételek alapja lehet! Most egy francia receptet mutatunk ezzel az egészséges hozzávalóval.

Normandiai saláta
Télen szinte teljesen megfeledkezünk a salátákról, pedig nem kellene! Ehhez a recepthez csupa olyasmi kell, ami ilyenkor is elérhető, ráadásul kicsit tartalmasabb is.

Fehérboros hagymaleves kakukkfűvel - így még finomabb!
Igazán jó találmány a hagymaleves, amely nem túl régen foglalta el megérdemelt helyét a magyar konyhákban, étlapokon. Rengeteg variációja létezik, a legismertebbek az olasz és francia változatok, ez most egy az utóbbiak közül.

Francia ínyencség: boros kakas
A kakas nálunk méltatlanul mellőzött húsféle. Szárnyas, de tömör és ízes, és ha jól van elkészítve, bárki tíz ujját megnyalja utána. A coq au vin, vagyis a kakas borban klasszikus francia étel - és még csak nem is bonyolult elkészíteni.

Quiche - a franciák kedvence
Ez a francia tésztaétel egyáltalán nem bonyolult, és ezerféleképpen variálható. Akkor is működik, ha szinte semmi nincs otthon!

Dijoni lencse
Egyszerű és laktató étel. Aki unja az újévi lencsefőzeléket, az már most tegye el ezt a receptet, hogy újdonsággal köszönthesse majd az évet.

Csokoládékrém
Egyszerű, de nem túl gyors recept következik. A francia sütmények egyik alapja, de akár önmagában is megállja a helyét a desszertek között. Kevesebb cukorral is elkészíthető.

Körtés-diós francia palacsinta
Közeleg a hétvége, ideje rákészülni egy igazán fenséges reggelire. Szerintünk nem sok jobb dolog van annál, mint egy ráérős, késői reggeli, amikor nem számoljuk a kalóriákat.

Egy klasszikus francia édesség
A franciák egyik klasszikus, elegáns és könnyed édessége a crème caramel. Valójában alig pár hozzávaló és némi gondos odafigyelés kell csak ahhoz, hogy otthon is elkészítsük.
Itt a valódi francia karamellkrém: az igazi crème caramel!
Az égetett cukor több francia desszertnek is nélkülözhetetlen eleme. A legismertebbek egyike a crème brulée, amelyre a legvégén égetik rá a cukrot. A crème caramel esetében viszont pont fordított a helyzet. Most ez utóbbinak a receptjét közöljük. Fantasztikusan finom!
Tavasz a köbön! Francia paradicsomsaláta zöldfűszeres kecsketúróval
Nincs is jobb, mint paradicsom paradicsommal! Hiszen mindegyik fajtának más az íze: a nagy világos piros lédús gömböknek, a sötétpiros fürtös paradicsomnak vagy az apró koktélbogyóknak teljesen különböző az aromája. Viszont mindegyik nagyon finom, és mindegyikhez kiválóan illik a bazsalikom, amely ennek a francia salátareceptnek is az egyik fontos szereplője.