Hozzávalók
● 6 nagyobb kakascomb
● 1 nagy fej kockára vágott vöröshagyma
● 10-10 deka felkockázott sárgarépa, zeller
és póréhagyma
● 1 evőkanál paradicsompüré
● 7 deci francia vörösbor
● só, őrölt bors
● 2 gerezd fokhagyma
● 1 babérlevél
● pici friss rozmaring
● 3 evőkanál zsiradék
Elkészítése
A kettévágott kakascombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőedényben a zsiradékon erős tűzön elősütjük. Mikor már szép piros, hozzátesszük a zöldséget, a fűszereket és a paradicsompürét, majd körülbelül még 15 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a vörösbort, és középmeleg sütőben körülbelül egy órán át pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, a szaftot forralással besűrítjük, majd a húst visszatesszük.
● Egy jól záródó, vastag falú edényben a tűzhelyen is elkészíthető. A lényeg, hogy bent maradjanak a finom gőzök!
Így hát most egy öntöttvas lábast - amely sütőben, tűzhelyen egyaránt jól használható - és egy kuktát ajánlunk. Az elsőben finomabb, lesz a másodikban gyorsabb an elkészül - de persze ebben is nagyon finom lesz. Az áruk közel egyforma: a vaslábasé 6.790 forint, a kuktáé 6.490 forint.
Az Életforma Shopban persze még többféle öntött vasból készült edényt találhatsz, és kuktából is nagy a választék. Sőt, még szelep és fedő is kapható.
● További Életforma-receptek itt!