Könnyű ételek cikkek

Nyári rakottas
Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

A könnyű reggeli titka: sütőtökös omlett!
A szép narancssárga sütőtököt többnyire téli estéken szoktuk eszegetni. A sütőtökből azonban "rendes" ételek is készíthetők. Érdemes kipróbálni a következő omlettet, mert egyszerű elkészíteni, és az asztalon is nagyon szépen mutat.

Salátacsoda: mediterrán, réteges!
A kora nyári, gyorsan melegedő időben mindenkinek jól esik egy könnyű vacsora. Ha azonban a család, a barátok már unják a zöldsalátát, lepjük meg őket egy igazi különlegességgel: a mediterrán réteges salátával.

Töltött paradicsom provence-i módra
A nyári melegben ugyan a könnyű ételek javallottak, ám a magyar gyomornak egy kis hús mindig jólesik. Ez a recept mindkét kívánságot kielégíti: próbád ki, nem fogod megbánni!

Egy kis különlegesség: paradicsomos rákfarkak szarvacskatésztával
Különlegeset produkálhatunk igen egyszerűen: ez a recept ugyanis viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, meg azzal a további nyolcvannal is, amely a paradicsomos rákfarkak mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.

Spenótos táska: könnyű élvezet a téli búskomorság ellen!
Könnyű, tápláló ételekre van szüksége szervezetünknek a téli időszakban. A spenótban rendkívül fontos nyomelemek vannak, amelyek segítségével fittek lehetünk az influenzaszezon közepén is. Ez a recept emellett még finom is! Érdemes kipróbálni!

Micsoda finomság: leveli béka! Te sem ismerted?
Cím
Szöveg
A leveli béka receptje nagyanyáink öröksége: a hideg januári időszakban ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető étel valódi változatosságot és sok vitamint hozhat a konyhánkba.

Zöldségleves, ahogy a nagyi készítette!
Aki már bekapta az influenzát, de ha csak könnyű ételekre vágyik, érdemes kipróbálnia ezt a receptet. A zöldségleves nemcsak könnyű, hanem megvan benne minden fontos vitamin és ásványi anyag, ami a téli időszakban elengedhetetlen. És ráadásul még finom is!

Ropogós pisztráng édesköményes rákraguval
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd! Érdemes kipróbálni!

Tonhal kék lagúna módra
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a japán étel ráadásul még legendásan finom is!
Paradicsomos rakott padlizsán Madrigal sajttal
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a francia étel ráadásul még nagyon finom is!
Fokhagymás padlizsánkrém
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
Egyszerű és finom: pirított laskagomba
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
Párolt ördöghalgombócok rongyos zöldborsóval
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Csőben sült brokkoli erdei gombával
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Friss zöldspárga hollandi mártással
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Rizottó másképpen
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Vörös sügér zellerkrémmel és rókagombával
Ha könnyű ételekről beszélünk, a halakat, rákokat sem hagyhatjuk ki a sorból. Igaz, nálunk nem annyira népszerűek, mint más országokban, de a zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.