Életforma.hu


Nyári rakottas

Nyári rakottas 

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.
A könnyű reggeli titka: sütőtökös omlett!

A könnyű reggeli titka: sütőtökös omlett! 

A szép narancssárga sütőtököt többnyire téli estéken szoktuk eszegetni. A sütőtökből azonban "rendes" ételek is készíthetők. Érdemes kipróbálni a következő omlettet, mert egyszerű elkészíteni, és az asztalon is nagyon szépen mutat.
Salátacsoda: mediterrán, réteges!

Salátacsoda: mediterrán, réteges! 

A kora nyári, gyorsan melegedő időben mindenkinek jól esik egy könnyű vacsora. Ha azonban a család, a barátok már unják a zöldsalátát, lepjük meg őket egy igazi különlegességgel: a mediterrán réteges salátával.
Töltött paradicsom provence-i módra

Töltött paradicsom provence-i módra 

A nyári melegben ugyan a könnyű ételek javallottak, ám a magyar gyomornak egy kis hús mindig jólesik. Ez a recept mindkét kívánságot kielégíti: próbád ki, nem fogod megbánni!
Egy kis különlegesség: paradicsomos rákfarkak szarvacskatésztával

Egy kis különlegesség: paradicsomos rákfarkak szarvacskatésztával 

Különlegeset produkálhatunk igen egyszerűen: ez a recept ugyanis viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, meg azzal a további nyolcvannal is, amely a paradicsomos rákfarkak mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.
Spenótos táska: könnyű élvezet a téli búskomorság ellen!

Spenótos táska: könnyű élvezet a téli búskomorság ellen! 

Könnyű, tápláló ételekre van szüksége szervezetünknek a téli időszakban. A spenótban rendkívül fontos nyomelemek vannak, amelyek segítségével fittek lehetünk az influenzaszezon közepén is. Ez a recept emellett még finom is! Érdemes kipróbálni!
Micsoda finomság: leveli béka! Te sem ismerted?

Micsoda finomság: leveli béka! Te sem ismerted? 

Cím Szöveg A leveli béka receptje nagyanyáink öröksége: a hideg januári időszakban ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető étel valódi változatosságot és sok vitamint hozhat a konyhánkba.
Zöldségleves, ahogy a nagyi készítette!

Zöldségleves, ahogy a nagyi készítette! 

Aki már bekapta az influenzát, de ha csak könnyű ételekre vágyik, érdemes kipróbálnia ezt a receptet. A zöldségleves nemcsak könnyű, hanem megvan benne minden fontos vitamin és ásványi anyag, ami a téli időszakban elengedhetetlen. És ráadásul még finom is!
Ropogós pisztráng édesköményes rákraguval

Ropogós pisztráng édesköményes rákraguval 

Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd! Érdemes kipróbálni!
Tonhal kék lagúna módra

Tonhal kék lagúna módra 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a japán étel ráadásul még legendásan finom is!

Paradicsomos rakott padlizsán Madrigal sajttal 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a francia étel ráadásul még nagyon finom is!

Fokhagymás padlizsánkrém 

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

Egyszerű és finom: pirított laskagomba 

Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.

Párolt ördöghalgombócok rongyos zöldborsóval 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Csőben sült brokkoli erdei gombával 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Friss zöldspárga hollandi mártással 

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Rizottó másképpen 

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Vörös sügér zellerkrémmel és rókagombával 

Ha könnyű ételekről beszélünk, a halakat, rákokat sem hagyhatjuk ki a sorból. Igaz, nálunk nem annyira népszerűek, mint más országokban, de a zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.