
Hozzávalók
● 20 deka mélyhűtött rákfarok
● 3 közepes méretű sárgarépa
● 1 édesköménygumó
● 2-3 evőkanál olívaolaj
● fél liter paradicsomlé
● 1 kiskanál méz
● 15 deka szarvacskatészta
● 1 deci narancslé
● 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
● só, bors
Elkészítése
Kiolvasztjuk a mélyhűtött rákfarkakat, majd papírtörlőn vagy konyharuhán megszárogatjuk. A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk, az édesköményt is lehetőleg minél vékonyabb karikákra szeljük. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és megpároljuk benne a zöldséget. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a sót, a borsot és a mézet. Ekkor mehet bele a tészta, amit többszöri kevergetés mellett a csomagoláson jelzett ideig kell főzni az ízesített zöldséges paradicsomlében.
Amint elkészült a tészta, hozzáadjuk a narancslevet és a rákfarkakat. Felforraljuk, és ekkor, vagyis csak a legvégén adjuk hozzá a petrezselymet.
A rákfarkakat nyugodtan lehet csirke- vagy pulykahússal is helyettesíteni!
az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hurendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!