Életforma.hu


Medvehagymás és kukorica, avagy fordítva…

Medvehagymás és kukorica, avagy fordítva… 

Tobzódunk a medvehagyma szezonban! Bár a hóesés nem tesz jót neki, meg persze nekünk se…, de azért a boltban már lehet kapni, és Steffel Csaba szerint ez nagy könnyebbség nekünk. Szóval kitaláltam, hogy valami fincsi medvehagymás apróhúst készítek egy kis kukoricakásával. Ahogy nekiláttam a főzésnek, már tudtam, hogy ismét csak igazolni fogom azt a szabályomat, hogy ételt csak a végén nevezz el, mert lehet hogy nem az lesz, mint amibe belekezdtél...
Lazac és túró, avagy SZOMBATOOOON?!

Lazac és túró, avagy SZOMBATOOOON?! 

Magyar vagyok, tehát a legjobb étel a rántott hús! Valószínűleg ez azért van, mert nem kell rajta gondolkodni, meg aztán úgyis megeszi mindenki. Na, de álljunk meg egy pálinkára! Rántott hús szombaton? Rántott húst vasárnap kell enni!!! Akkor már megent mit találjak ki... Így tépelődik az őrülten jó ételek kitalálója.
Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ?

Borjú és kása, avagy 1-2-4-5-6-3 ? 

A megfejtés ölég számos, de egyszerű: 1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma. Az eredmény hús, köret, ragu tehát: 3. Ez Steffel Csaba egyik új receptje!
Kukoricában sült tilápiafilé

Kukoricában sült tilápiafilé 

Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz - mint tudjuk - a hal úszni kíván...   
Polenta fűszeres gombaraguval

Polenta fűszeres gombaraguval 

Attól, hogy egy étel egyszerű, egyáltalán nem biztos, hogy nem isteni finom. A polenta semleges ízű, remekül variálható alap ehhez a jó kis fogáshoz, a gombák pedig felteszik rá szó szerint a koronát.
Olasz polpettone gluténmentesen

Olasz polpettone gluténmentesen 

Polpettone magyarul egybesült fasírt, kicsit hasonlít a Stefánia vagdaltra, csak a fűszerezése sokkal gyengédebb és olaszosabb. Ez a változat pedig hús nélkül készült.
Polenta lepény marhahússal

Polenta lepény marhahússal 

A polenta - ismertebb nevén kukoricadara - nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, isteni köreteket, party snackeket - is - lehet belőle készíteni. Itt most a takaró szerepét tölti be a fűszeres marhahús fölött.
Kukoricás muffin - meglepő és finom!

Kukoricás muffin - meglepő és finom! 

A muffin nem olyan rég hódított teret kis hazánkban, és viszonylag kevesen készítik sósan. Pedig a sós változat is kitűnő, rendhagyó és remek körete lehet akár húsoknak is, de simán el tudom képzelni tepsiben sütve, felkockázva is.
Spenótos rétes - déli szomszédunktól

Spenótos rétes - déli szomszédunktól 

Déli szomszédaink nagyon szeretik a kész réteslapokat, fantasztikus kreativitással töltögetnek bele mindenféle édeset és sósat. Ez most egy zöldséges, pontosabban spenótos változat. Érdekessége a tojások létszáma, és a hozzáadott kukoricadara. Pillanatok alatt elkészül!
Szegény ember étke: puliszka

Szegény ember étke: puliszka 

A magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán hagyományos étkezésben egyaránt megtalálható ez az étel. Régebben az erdélyi szegény emberek fő tápláléka volt. Reggelinél, vacsoránál ez volt a főétel, ebédnél köretként ették. Kemény változatát hidegen tarisznyába csomagolták, útravalónak, mezei, illetve erdei munkákhoz - írja a Wikipedia.