Hozzávalók:
- 4 adag tilápiafilé
- 60 dkg újkrumpli
- 20 dkg koktélparadicsom
- 4 ger. fokhagyma
- 1 db citrom
- fekete olívabogyó
- kukoricadara vagy zsemlemorzsa
- rozmaring
- olívaolaj
- bors, só
Elkészítés:
A tilápiafiléket megsózzuk, borsozzuk, és megcsepegtetjük a citromlevével, majd néhány perc pihentetés után alaposan beleforgatjuk, belenyomkodjuk a kukoricadarába (vagy zsemlemorzsába), és forró olívaolajon szépen megsütjük (ha csak kisebb serpenyőnk van, ne tuszkoljunk bele, sok szeletet, mert azért ez a fajta bunda viszonylag „sérülékeny”, de fincsi).
Az újburgonyát felkarikázzuk, és egy nagyobb edénybe (serpenyő, de akár lehet wok is) kis lángon, olívaolajon kevergetve, rázogatva, megsózva, elkezdjük párolni, - én nem használtam vizet. Amikor a burgonya már szépen puhul, hozzászórjuk az olívabogyót, és a koktélparadicsomot, vékonyan felszeletelt fokhagymával, és aprított rozmaringgal ízesítjük. Tálaláskor citromhéjat reszelhetünk rá.