Hozzávalók:
- 4 adag lazacfilé
- 25 dkg túró
- 1 pohár tejföl (150g)
- 1 kis maroknyi olívabogyó
- 1 ek csemege torma
- 30 dkg kukoricadara
- 1,4 dl víz
- 3 gerezd fokhagyma
- friss kapor
- őrölt kömény
- babérlevél
- bors, só
- olívaolaj
Elkészítés:
A vizet feltesszük melegedni, megsózzuk, zúzott fokhagymával, kevés köménnyel és 1-2 babérlevéllel ízesítjük. Amikor kezd forrni, beleszórjuk a kukoricakását és kis lángon, folyamatos keverés mellett 8-10 percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt 25-30 percig saját gőzében pihentetjük.
- A polentát, kását, puliszkát azért fontos folyamatosan kevergetni, mert ahogy dagad, pöfögve, „fröcskölve” sűrűsödik, illetve könnyen odakaphat, de nem kell tőle félni – folyamatosan kevergetni kell! –
A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben szépen megsütjük. A túrót tejföllel kikeverjük, friss kaporral, a tormával, lecsepegtetett és felaprított olívabogyóval ízesítjük, szükség szerint sózzuk. Tálalás előtt a polentába 3-4 evőkanálnyi olívaolajat keverünk.
Szép hétvégét és jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Ahogy szoktam mondani, mindig abból kell főzni, amit otthon találsz, és ez így igaz. Nem kell, folyton a boltba szaladgálni, és összevásárolni minden hülyeséget… Ma pontosan így jártam, reggel kinyitottam a hűtő-, illetve a kamra ajtaját, és amit véletlenszerűen találtam, abból főzetem…