Lapocka cikkek

Sertéspörkölt Gazda módon
Fantázia, bátorság, jó étvágy! Hiszem, hogy ebben rejlik a jó étel titka. Persze kell hozzá egy kis alap is, de ez mindenkiben benne van, csak valamiért nem meri előcsalogatni. Mindjárt itt is van a következő ételem, amit már többféle módon elkészítettem, illetve tálaltam.

Babgulyás Pammer Livinél
Ma egy jó tartalmas levest főztem, sok babbal és sok hússal jó forrón tálalva sok szaftos lével - írja Lívia. Szó, mi szó, egy egytálétel tökéletes mondjuk egy ebédhez. Legfeljebb egy kakaós csiga vagy egy palacsinta fér mellé!

Spanyol húsos bableves
Reggel azt mondtam, hogy na, nézzük meg, mi van a hűtőben...? - írja Steffel Csaba. Mint kiderült, legfőképp hideg volt és egy kis ez meg az, a fagyóban meg egy maroknyi, ibériai sertés lapocka. Micsoda szerencse, hogy eszembe jutott egy világjáró tévés szakács hasonló receptje, és kapva az alkalmon, hamar megnéztem a szárzellerem származási országát ami szintén spanyol volt, és ha már a hús, Ibériából származott, a ötlet meg a Tv-ből, akkor az ihletem a hűtőből (hát ezt nem tudom jobban leírni) bátran Spanyol bablevesnek nevezetem el.

Mi lehet balra?
A nyaki merevség lehet átmeneti és tartós állapot is, amely jelentősen rányomja a bélyegét a hétköznapokra, különösen, ha más tünetek, például váll- vagy fejfájás is társul mellé. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos azokra a jelekre hívta fel a figyelmet, amelyekkel orvoshoz kell fordulni.

Lassan sült báránylapocka
A bárány hagyományos húsvéti étel, ha alacsony hőfokon sütjük több órán át, vajpuha, szaftos sültet kapunk, ráadásul alig van vele munka.

Sertéspörkölt
Pörköltet készíteni nem nehéz ügy, de ismerni kell a jó pörkölt egy-két titkát. A legfontosabb a sok hagyma, amitől a pörköltnek tartalmas szaftja lesz.

Fasírttekercs, ahogy Györgyi tekeri
Györgyi ezt írta receptje mellé: Nálunk akkor van fasírt, amikor se időm, se türelmem törni az agyamat valami extra menün. Mindenki szereti, még a macskám is. Darált húst mindig tarok a mélyhűtőben, mert kiváló mentőöv vész esetére, de bevallom, nem szeretek gyakorta ugyanazt készíteni. A fasírtot már számtalan módon megvariáltam, de még nem tekertem, így most ennek is eljött az ideje.