Hozzávalók:
1 kg báránylapocka
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél citrom
1 evőkanál liszt
rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, apróra vágott rozmaringgal is fűszerezzük, felgöngyöljük és összekötözzük. Egy tepsibe beleszórjuk a negyedekbe vágott vöröshagymát, a félbe vágott fokhagyma gerezdeket, ráfektetjük a húst, öntünk alá egy deci vizet, szorosan lefedjük fóliával, és 120 fokon kb. 3 órán át sütjük. Ha megpuhult a hús, kiemeljük a tepsiből, és a levét liszttel besűrítjük. Alaposan kiforraljuk a szószt, majd átszűrjük, ezt kínáljuk a pecsenye mellé.
Édes, csípős báránycsülök lassan sütve, citromos, mákos tagliatellével
Ez aztán az izgalmas, szokatlan recept! Sajnos báránycsülökhöz ritkán jutunk hozzá, de ha esetleg mégis szert teszünk rá, ezzel az eljárással, amit Györgyi ír, biztosan nagyon finom lesz.