Hozzávalók:
- 40 deka sertés lapocka
 - 2 nagy fej vöröshagyma
 - zsiradék
 - egy teáskanálnyi őrölt piros paprika
 - frissen őrölt bors
 - egy csipetnyi lestyán
 - egy késhegynyi porított babérlevél
 - őrölt kömény
 - egy gerezd fokhagyma
 - himalája só
 - 2 közepes sárgarépa
 - 15 dkg tarka bab
 - 15 deka fehér bab
 - a csipetkéhez egy egész tojás, liszt és só
 
Elkészítés:
A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük vízzel és a kockára vágott húsokat belehelyezzük. A sárgarépát kockázzuk, és a pucolt fokhagymagerezddel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, egy késhegynyi porított babérlevéllel, és lestyánnal ízesítjük majd félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a beáztatott száraz babokat, és készre-puhára főzzük. A tojást a liszttel és a sóval eldolgozzuk, rugalmas tésztát kapunk amit a forrásban levő leveshez csipkedünk, majd pár perc alatt a levest készre főzzük. Jó étvágyat!
Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával. Ezt is ki kell próbálnod!