Hozzávalók:
- 40 deka sertés lapocka
- 2 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék
- egy teáskanálnyi őrölt piros paprika
- frissen őrölt bors
- egy csipetnyi lestyán
- egy késhegynyi porított babérlevél
- őrölt kömény
- egy gerezd fokhagyma
- himalája só
- 2 közepes sárgarépa
- 15 dkg tarka bab
- 15 deka fehér bab
- a csipetkéhez egy egész tojás, liszt és só
Elkészítés:
A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük vízzel és a kockára vágott húsokat belehelyezzük. A sárgarépát kockázzuk, és a pucolt fokhagymagerezddel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, egy késhegynyi porított babérlevéllel, és lestyánnal ízesítjük majd félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a beáztatott száraz babokat, és készre-puhára főzzük. A tojást a liszttel és a sóval eldolgozzuk, rugalmas tésztát kapunk amit a forrásban levő leveshez csipkedünk, majd pár perc alatt a levest készre főzzük. Jó étvágyat!
Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával. Ezt is ki kell próbálnod!