Pékség cikkek

Ahol a kovász is családtag – Sáfi Viki kenyerei
Van egy apró pékség Budán, ahol két év alatt szívós kitartással valósította meg nagy álmát Sáfi Viki. "A kenyerem" pékség üzlete mögött szobányi kis pékségében süti a vekniket saját receptjei alapján. A vadkovásszal készült kenyereket és illatos péksüteményeket minden nap gyorsan elkapkodják a környékbeli vásárlók. Ha mégis marad valamiből azt jót szível adja a rászorulóknak, vagy épp a buszsofőrnek.

360 tipp ínyenceknek - Balaton gasztrokalauz
Kilencedik alkalommal jelent meg a legjobb Balaton parti helyeket bemutató, a Magyar Konyha nyári lapszámához ajándékként hozzácsomagolt könyvecske: idén 360 étterem, vendéglő, kocsma, strandbüfé, újhullámos kávézó, sörfőzde, kézműves hamburgerező és pékség szerepel a kiadványban, köztük 65 új hely, ami jórészt idén nyáron nyitott. Vinkó József főszerkesztővel beszélgettünk a kínálatról.

Íme az 5 legjobb vidéki pékség, ahová érdemes ellátogatnod
Ha szeretsz kirándulni, és odáig vagy a frissen sült kenyérért is, akkor kösd össze a kettőt. Fedezd fel Magyarország látnivalóit, miközben betérsz a legjobb vidéki pékségekbe, hogy megkóstold, milyen finom kenyereket és pékárukat sütnek a helyiek.

Kukoricás-fokhagymás buci
Egy tökéletes szendvics alap. A kukoricaliszttől jó állagú, és szép színű lesz a tészta, és beltartalmi értéke is magas. A fokhagymától pompás illata lesz. Diétázóknak és tudatosan táplálkozóknak változatosságot nyújt. És amikor sül, hmmmmm, azt hiszem a vámpírok messze elkerülik a konyhánkat.

Házi kifli
A kelt tésztáknak nincs párja, annyira finomak, egyedül arra kell gondosan ügyelnünk, hogy a kelesztési időket tartsuk be. Ne akarjuk siettetni a folyamatokat, mert a kelt tészta esetében akárhogy is próbálkozunk, az élesztő fog nyerni.

Dagasztás nélküli zsemle
Egy újszülöttnek minden vicc új alapon elmesélem, hogy ez a fajta sütési mód New Yorkból érkezett (honnan máshonnan?), a New York Times egyik számában volt róla cikk, a dagasztás nélküli kenyér címet viselte. Az elkészítés rém egyszerű, mindenki meg tudja csinálni. Ez pedig még egy annál is praktikusabb változat, hiszen nagyjából két óra alatt elkészül a zsemle, ami egy reggelinél nem elhanyagolható idő. Ráadásul a két órában kb. öt perc dolgunk van tevőlegesen.

Gyökérkenyér hosszú kelesztési idővel
Ősi eljárással készülő kenyér, van ugyan benne élesztő, de kevesebb, mintha csak egy órát kelne. 12 órán át kell nyugton hagyni, csodálatos bélszerkezettel hálálja meg a nem törődést. Nevét arról kapta, hogy a csavarások következtében kicsit hasonlít a fa gyökerére.

Tönkölylisztes ciabatta
A magam részéről nagyon kedvelem a ciabattát, tökéletesen alkalmas a reggeli szendvicsek alapjául. Négyszögletes formájával ideális alany mindenféle finomság befogadására. Vasárnap este gondoskodnom kellett a hétfőn munkába menő férfiemberek szendvicseiről, ezért a jól bevált ciabatta recepthez nyúltam.

Örülnek az ebek, sülnek az egészséges kutyakekszek!
Speciálisan kutyáknak készít kekszeket egy új magyar családi pékség. Egy hiánypótló négylábú csemegét sütöttek ki, amely minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg kézzel készül, finom és még egészséges is. Bizonyára az ebek is tapsolnak most.

Új kenyér helyett macskákat találtak egy pékségben
Több pékségben is ellenőrzést tartott az elmúlt napokban a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága az új kenyér ünnepéhez közeledve. Ennek eredményeként egy budapesti üzem működését, nyomon-követhetőségi és súlyos higiéniai problémák miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek. Emellett mintegy 1800 kg terméket kellett megsemmisíteni azok ismeretlen eredete miatt. Az eljárás miatt milliós nagyságrendű bírság várható.