Életforma.hu


5 újévi étel a szerencséért

5 újévi étel a szerencséért 

Mit együnk a pezsgő mellé? Mutatunk 5 olyan tradicionális ételt, amelyek tökéletesek az óév elbúcsúztatásához és az újév köszöntéséhez. Nem beszélve arról, hogy ezekhez az ételekhez szerencsét hozó tulajdonságokat is társítanak.
Sokan örülni fognak a Lidl új bejelentésének

Sokan örülni fognak a Lidl új bejelentésének 

A cég közleményt adott ki, és letette a voksát a magyar húsipar mellett.
Gyors újévi sült a legelfoglaltabb háziasszonyoknak

Gyors újévi sült a legelfoglaltabb háziasszonyoknak 

Akkor is tudsz isteni sülthúst készíteni, ha semmire nem érsz rá, de van egy mikród. Ezt a konyhai kütyüt lehet szídni, lehet dícsérni, de bizony óriási segítség! Zamatos benne a sülthús, de ha lefagyasztod a karajt, gyönyörű és ínycsiklandozó lesz a reggeliző asztalon vagy az uzsonnás szendvicsben is. Egyébként nem kell ehhez újév! Mindig bevethető!
Magyarországon nincs sertéspestis

Magyarországon nincs sertéspestis 

Magyarországon eddig nem mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusának jelenlétét - erősítette meg az MTI kérdésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A hazai állategészségügyi hatóság már számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy megelőzze a vírus behurcolását az ország területére, illetve, hogy az esetleges megjelenését minél hamarabb észlelje.
Sertés és marha satay dinnyesalátával

Sertés és marha satay dinnyesalátával 

Egy olyan grillételt hozok most az képzeletbeli asztalotokra, ami után biztos, hogy megnyaljátok a tíz ujjatokat. A húsrudak a fűszerektől, a citromtól és a füsttől olyan üde ízvilágot kaptak, amihez nagyon illik ez a spéci saláta. 
Erdélyi fokhagymaleves

Erdélyi fokhagymaleves 

Nem egy klasszikus fokhagymaleves kerül a tányérokba, hanem egy kicsit savanykás, könnyeden kapros ízvilág jelenik meg, ami egy igazi tartalmas levest eredményez.
Gombás szűzérme

Gombás szűzérme 

A szűzérme nem az olcsó húsok közül való, ezért érdemes jól elkészíteni, ha már rászántuk magunkat a megvásárlására. A legfontosabb dolog, hogy ha sütjük, sose süssük túl, maradjon a közepe rózsaszín, akkor omlós, és nem cipőtalp jellegű.
Ki a pörköltet szereti, rossz ember nem lehet

Ki a pörköltet szereti, rossz ember nem lehet 

Gondolnátok, hogy pörköltet a magyarok nagyjából az 1700-as évek vége óta főznek? Az ortodox pörköltben nincs más, mint a zsír-hagyma-paprika alapon pörkölt hús, egyetlen fűszere pedig - a paprika mellett - a só. A pörkölés a magyaros konyhatechnika egyik fontos művelete, lényege, hogy hagymás zsírban pörköljük a darabolt húst, és addig keverjük, míg vizét elvesztve zsírjára pirul. Tűzről levéve paprikázzuk, és utána kevés vízzel felöntve tovább pároljuk.
Baconbe tekert szűzérme

Baconbe tekert szűzérme 

Szűzérmét nem minden nap készít az ember, mert nem ez a legolcsóbb húsfajta, és ha nagyobb mennyiséget kell főznünk, szűzpecsenyéből igencsak drágán jönnénk ki. De ha tehetjük, használjuk bátran, mert igen nemes húsféleség. Ne klopfoljuk, ne süssük túl!
Kocsonya, a téli klasszikus

Kocsonya, a téli klasszikus 

Ha valamikor, hát ilyen téli hidegben megengedhetjük magunknak a kicsit súlyosabb ételeket is. Egy finom, házi kocsonya például isteni tud lenni. Ha féltjük az alakunkat, inkább a kenyérről mondjunk le!

Sertéskaraj franciásan 

Nagyon különleges, franciásan pikáns sertéssült szósszal. A szósz bármilyen más húshoz is kiváló. Érdemes kipróbálni!

Nincs jogunk önérzetében megsérteni és sárba tiporni senkit! 

"Stresszes vagyok, idegbajos, dührohamaim vannak, szét tudnék robbanni..." Ugye ismerős kifejezések? Szerencsés az az ember, aki ezeket még ki sem ejtette a száján.