Hozzávalók:
- 1 kg csontozott karaj
- 1 kk bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej föröshagyma
- ½ kg disznózsír
Elkészítés:
A karajt megmossuk, itatópapírral kisség megszárítjuk, majd a fokhagymával megtűzdeljük. A só-bors-paprika triumvirátust egy kis tálkában jól összekeverjük, és bedörzsöljük vele a húst. Egy spéci mikrotálba vagy egy mély jénaiba tegyük bele a zsírt, és forrósítsuk kb. 10 percig. Ha sima a tál alja, tegyünk bele egy minden díszítés nélküli üveg- vagy porcelántányérkát, és arra helyezzük rá a húst. Szórjuk meg tisztított hagymakarikákkal, és lefedve süssük 13 percig. Ezután várjunk pár percet, fordítsuk meg a húst, majd újra lefedve, ismételten süssük 13 percig. Hagyjuk még 10 percet pihenni a helyén, mert akkor szebben tudjuk szeletelni. Párolt rizzsel, rizi-bizivel, gombaszósszal, aszalt paradicsommal vagy főtt krumplival tálajuk. A garnérungot kicsit locsoljuk meg a pecsenyezsírral.