Szekszárd cikkek

Irodisták jelentkezését várja több szekszárdi cég
Sokan azok közül, akik szellemi munkát szeretnének végezni, irodákban helyezkednek el. Ezeknek az állásoknak az a nagy előnye, hogy bár adódhatnak stresszesebb időszakok, jellemzően kiszámítható, lehet mellette más elfoglaltságot is végezni. A szekszárdiaknak is több lehetőség kínálkozik.

Szüreti nyitott pincék és Szemezgető
Nagy csatában vannak a magyarországi bortermelő vidékek, hogy vajon Villányban, Tokajban vagy Badacsonyban készül-e finomabb nedű. Szekszárd most megmutatja, ők mit gondolnak jó bornak.

Karácsonyi gesztenyekrémleves Szekszárdról
Elmaradhatatlan kelléke a gesztenye a karácsonyi asztalnak. A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok Böröcz Zsófia gasztromentorral együtt egy olyan karácsonyi levest kínál nekünk az ünnepekre megjelent receptes füzetében, ami otthon is elkészíthető, mégis különlegessé varázsolhatja ezt a meghitt estét! Boldog karácsonyt!

"...aki issza hóttig él!"
Jó szőlő és jó csapat kell az igazán jó borhoz - árulta el a szekszárdi Eszterbauer János. Már a 10. generációt képviseli a helyi borászcsaládok közül. Ősei tiszteletére borcímkéin a hajdani paraszt-polgári közösség megtestesítőit, nagyszüleit, dédszüleit, az egykori napszámosokat jelenítette meg. Ipacs Géza grafikus ezúttal is rendkívül elegánsan váltotta valóra a család elképzeléseit. A bikavér, a kadarka és a kékfrankos csodás köntöst kapott!

Minden palack tündérmese
Minden palack tündérmese - avagy egy szekszárdi családi pincészet és egy spanyol dizájner közös, egyéves munkájával megszületett, új címkesor, új arculat az életfával nyit új fejezetet a Vida Borbirtoknál. Az életfa pedig egyszerre jelnti a tudást, a bölcsességet, a szépséget. Nem először mutatunk be új grafikai megoldásokat, csokoládépapírok vagy borcímkék területén, és azt kell modndanom, lenyűgöző, ahogy a XXI. századi európai grafikusok szeretik a munkájukat! Fantasztikus kóstolón és címkebemutatón vehettem részt a budapesti Ritz-Carlton Hotelben.

Akarsz Kecskemétden lakni? Drága lesz!
Fél év alatt átlagosan 15 százalékkal lettek drágábbak a lakások Magyarországon, mint 2017 év végén. Egy ingatlan átlagos négyzetméterára idén nyáron már 336 ezer forintba került - derült ki egy friss szakmai felmérésből.

Rozé és fehér küvé az idei húsvét sztárja
Már tudjuk, milyen fogások kerülnek a húsvéti asztalra. Akár otthon töltöd az ünnepeket, akár vendégségbe mész, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a kísérő borokra is! Egy jó étel-bor párosítás elementáris hatást válthat ki. Hogy ne okozzon nagy fejtörést a döntés, összeállítottunk egy izgalmas borsort a különböző húsvéti fogásokhoz. Kellemes ünnepeket!

Mire képes egy bika vére?
Ha külföldieket kérdezünk a magyar borról, akkor a tokaji aszú után másodikként legtöbbször a bikavért említik. Nemcsak a határainkon túl, hanem itthon is ismertnek számít ez a borfajta, amely annak is köszönheti népszerűségét, hogy ételek széles körével párosítható. A bikavér két hazai borvidéken, Egerben és Szekszárdon készíthető. Bár a termőtájak adottságai eltérnek egymástól, abban osztozik az egri és a szekszárdi bikavér, hogy legalább négyféle szőlőfajtából készül, és több, egymásra épülő minőségi kategóriában jelenik meg.

Újra itt vannak a rókaszínű borok
Még csak néhány éve készítettek először közös márkanév alatt sillert a szekszárdi borászok, az elmúlt években azonban sokan megismerték és megszerették a Fuxlit. Nem véletlen, hiszen univerzális borról van szó.

Eger és Szekszárd összefog a bikavérért
A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozícionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről.
Véres jelenetek a szekszárdi főtéren!
Összetört autók, sikoltozás, úttesten fekvő és roncsokba beszorult sérültek, szirénázó rendőr-, mentő és tűzoltóautók, kiérkező mentőhelikopter. Ez a látvány fogadta az érdeklődőket Szekszárdon a Szent István téren.
Milyen bort igyunk a nyáron?
Ahogy az étkezésnek, úgy a boroknak is van egy bizonyos szezonalitása. A pompás, nemes, testes vörös borokat, muzeális értékű aszúkat nyugodtan el lehet tenni a pincék mélyére - érjenek tovább szépen őszig, télig. Nyáron a könnyű, friss, 1-2 éves fehér borokat, és a legfrissebb, azaz a 2008-as évjáratú rosékat érdemes választani.