Kötelező eleme a főtt sonka a húsvéti étkeknek, melynek intenzív aromája meghatározó tényező a borválasztáskor. Vannak, akik kizárólag friss ízvilágú fehérborral kísérik a húsvéti sonkát, mi azonban inkább egy száraz rozét ajánlunk hozzá, mint például az „Öröm” Rosé Cuvée. Amennyiben a füstös ízvilágot szeretnétek hangsúlyozni, vörösborokhoz is nyúlhatunk, a Balaton 750 Merlot- Syrah Cabernet Sauvignon tökéletes választás.

A szekszárdi borászok szerint a tojásos ételek - legyen az a hagyományos, színes főtt tojás, vagy a tojáskrém, esetleg a különleges tojástekercs - nagy kedvelőinek ajánlunk egy száraz rozét. Ha tojásos előételeket is készítünk, érdemes beszerezni egy könnyű fehér küvét.
Húsvétkor a báránysült is elengedhetetlen az asztalon, melyhez többféle bort is kínálhatunk. A fűszeresen elkészített birka mellé egy gyümölcsös kavalkádot ajánlunk. Jó választás például a Gere-Weninger pincészet Cabernet Franc Selection, mely kiemeli az intenzív, fűszeres aromákat. Amennyiben a húst natúr változatban készítjük el, érdemes egy kellemes vörösbort választani mellé, például egy Gere-féle Pinot Noir egy gyümölcsös, hűvös bort, melyet a játékos fűszerek és a cseppnyi hordó íz-illat párosítás teszi pikánssá.
Ne feledkezzünk meg azonban az ízletes húsvéti süteményekről és desszertekről sem! A gyümölcsös desszertek kifogástalan kísérőjeként funkcionálhatnak az Irsai Olivérek. A csokoládés finomságok mellé érdemes komplex és sokszínű bort választani, mint például a Takler Regnum-ot, ami biztosan elnyeri borkedvelő barátaink szívét!
Kedves Barátaink! Kellemes húsvéti ünnepeket!