Szósz cikkek

Meggyszósz a nagyitól
Fantasztikus szószok kerültek ki a nagyi konyhájából ilyenkor, nyáron. Közéjük tartozik ez is! Rendszerint párolt marha- vagy csirkehúshoz adta. Igazán praktikus, hisz a párolás eredménye volt még egy remek húsleves is!

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.

Spagetti szósz télire
Paradicsomból sokféle házi konzervet készíthetünk, most annak a receptjét osztom meg, amelyet már vagy 15 éve minden nyáron készítek. Spagetti szósznak hívom ugyan, de teljesen alkalmas akár egy gyors paradicsomlevesnek, vagy pizza mártásnak, esetleg lasagne alapnak, és kiválóan teljesít egy húsgombóc mellett is. Használjunk hozzá lucullus paradicsomot, a többi fajtának túl sok leve van, hosszú idő, míg elfőzzük azt.

Parmezános csirke paradicsommártásban
Olasz étel, előszeretettel készítik arrafelé, de én kóstoltam már Amerikában is, ott chicken parmesan a neve. Remekül ötvözi a klasszikus magyar rántott húst az olasz paradicsomos ételekkel, amelyeket a magyarok is nagyon kedvelnek. Elkészítése egyszerű, ha kipróbáljátok, biztosan bevonul a családi repertoárba.

Édes-fűszeres paradicsomszósz
Négyszáz éve még mérgező gyümölcsnek hitték, ma az egyik legkedveltebb zöldség. Fogyasztjuk magában, szendvicsben, salátában, szószként és mártásként, mindenhogyan finom és egészséges. És a legjobb, hogy akár egy balkonládában is megterem! Az Electrolux „The Secret Ingredient” sorozatában most a paradicsom kapott főszerepet.
Isteni mangószósz - bármilyen húshoz
Ezzel a szósszal a legegyszerűbb sült vagy főtt húst is könnyedén feldobhatod úgy, hogy igazi különlegesség válik belőle! Hűtőben sokáig eláll, bármikor előkaphatod.