Hozzávalók
● 1 friss mangó húsa
vagy konzerv lecsöpögtetve)
● 2 evőkanál friss, reszelt gyömbér
● 1 kisebb vöröshagyma
● 3 újhagyma zöld része
● 6 gerezd fokhagyma
● kevés friss korianderzöld
● 2 evőkanál olívaolaj
● 2 evőkanál citromlé
● csípős paprika/paprikakrém
ízlés szerint
● só ízlés szerint
Elkészítése
Forrósítsuk fel az olajat . A vöröshagymát vágjuk apróra, az újhagyma zöldjét durvára, és gyömbérrel együtt egy lábosban gyakran kevergetve pirítsuk addig, amíg a hagyma áttetszővé és puhává válik. Adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, a zúzott fokhagymát és a mangót apróra vágva, és főzzük tovább pár percig. Keverjük bele a sót,a citromlevet és az erős paprikát, és jól keverjük el.
Ha kissé lehűlt, turmixoljuk simára - valószínűleg szükség lesz pár evőkanál vízre a tökéletes állag eléréséhez. Kanalanként adagoljuk, és keverjük, amíg elégedettek nem vagyunk. Töltsük át egy üvegbe, és tegyük hűtőbe tálalásig.
● Ha konzervet használunk, édesebb lesz a végeredmény, így ha lehet, használjunk frisset!
Persze az Életforma Shopban ezenkívül még nagyon sokféle lábost találhatsz, nézd meg!
● További Életforma-receptek itt!